Als applicatiebeheerder is Rints de Jong verantwoordelijk voor de implementatie van belangrijke programma’s als AFAS, InspHire en Power Automate. “Het is kicken als je ‘from scratch’ iets opzet dat uiteindelijk organisatie breed door iedereen gebruikt wordt.”

Een IT-opleiding heeft Rints niet. Zijn loopbaan bij Kooi begon hij in 2019 met een bijbaan, naast zijn studie Human Resources Management (HRM). “Ik zette offertes in de AFAS payroll software en wist er snel alles van. Na mijn studie mocht ik gelukkig blijven en kon ik direct aan de slag.”

Specialist

Inmiddels is Rints een ware AFAS-specialist geworden. Daarnaast beheerst hij InspHire, SQL en Sharepoint. “Verder heb ik het DMS opgezet en ons intranet in Sharepoint,” vertelt hij. “Je bedenkt een concept en overlegt met de klant. Als je dan samen tot een succesvol geheel komt en ziet dat het werkt, is dat écht heel gaaf. Dat is wat het werk hier ook zo leuk maakt.”

Studie omgeving

Vier jaar bij Kooi zijn voorbij gevlogen. In het IT-team van 10 specialisten heeft Rints duidelijk zijn plek gevonden. “Omdat Kooi zo snel groeit wordt goede communicatie steeds crucialer. Vanuit mijn rol kan ik hier zeker mijn bijdrage aan leveren.” Zo beantwoordt Rints dagelijks gebruikersvragen en helpt hij collega’s met problemen. “En nu werk ik samen met de HR manager aan een nieuwe studie-omgeving in Sharepoint. Het doel is dat de collega binnen drie klikken met een training kan beginnen. Het is echt leuk om dat uit te zoeken en het werkend te krijgen.”

Rints de Jong

Jong en gezellig

Het team IT-ers omschrijft Rints het beste als een jonge en gezellige groep. “We kunnen flink aanpakken als dat nodig is, maar op gezette tijden hebben we ook tijd voor gezelligheid en een potje ping-pong.” En nu zoekt Kooi een Senior Applicatiebeheerder. “Iemand die ervaren is, analytisch sterk en mij goed aanvult,” dat zou top zijn,” aldus Rints. “En af en toe niet té serieus zijn natuurlijk, hahaha.”  

Het tofste was het opzetten van een nieuw DMS en intranet
Rints de Jong, Application engineer