De jonge sales manager Mike Roumen verruilt het gemoedelijke zuiden van Nederland voor dat van Zuid-Zweden. Hij gaat er het team van Kooi Nordic versterken. Aan Mike de taak om alle bouwplaatsen te voorzien van UFO’s en om de recyclingmarkt in kaart te brengen voor het broeidetectie-systeem RED. “Mijn collega’s wisten dat dit mijn grote wens was.”

Het afgelopen jaar was Mike een veel geziene gast op bouwplaatsen in het zuiden van Nederland. “Mijn familie komt uit de bouw,” begint Mike. “Dat trok me altijd al enorm.” Met zijn gulle lach veroverde hij het hart van menig klant. “Ik wil altijd de eerlijke, passende oplossing vinden en niet koste wat kost handel drijven. Ik wil meedenken.”

Rust en gemoedelijkheid

Maar, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Sinds 2019 heeft Mike zijn hart verpand aan Zweden. “Alles begon toen ik met mijn vriendin op city trip ging naar Stockholm. Meteen viel mij de rust en de gemoedelijkheid op. De Zweden kennen een heel ander niveau van leven wat mij erg bevalt. Natuurlijk was je toen in een vakantiestemming en had je geen werkdruk. Maar toch zie en voel je het om je heen.”

Thuis in Lund

Tijdens zijn studie vlogen collega-studenten uit naar Bonaire of Bali om vooral het leven te vieren. Mike koos een ander pad. “Ik wilde liever wat leren in een groeiende economische omgeving. Dat werd het Zweedse Lund. In deze studentenstad op een half uur van Malmö voelde ik me een half jaar écht thuis. Ik dacht: als ik hier ooit terug zou kunnen keren, dan zou dat geweldig zijn.”

 

Foto: Het Zweedse Lund vanuit de lucht. Wie geeft Mike geen gelijk om van hieruit te werken?

Lund2
Van binnen wist ik dat ik dit wilde doen. Nu deze prachtkans zich voordoet, pak ik die natuurlijk met beide handen aan.
Mike Roumen, Sales Manager Kooi Nordic

Nog steeds vertrouwd

Mike krijgt de ruimte om sfeer te snuiven. In december reist hij naar Denemarken om nader kennis te maken met zijn collega’s van Team Nordic. “Ook reisde ik door naar Zweden, puur om te voelen of ik dit écht wilde. Maar alles voelde vertrouwd en toen wist ik het zeker.”

Focus op bouw en broeidetectie

Inmiddels is de opdracht voor de jonge sales manager ook helder. “Ik ga me focussen op de Zweedse markt en dan vooral de bouw. Daarnaast ga ik de markt verkennen voor onze broeidetectie camera RED. Ik zal dus het aanbod van recycling- en afvalverwerking in kaart moeten brengen. En er komt nog een Zweedse collega bij met wie ik het kantoor in Lund ga bemannen.”

Geen ruimte voor 'svarmod'

De eerste week van het nieuwe jaar is Mike al in Zweden te vinden. “Ik moet van alles regelen met mijn collega’s van Team Nordic en ook mijn appartement in Lund moet nog worden ingericht.” Dan kan het avontuur vol persoonlijke ontmoetingen écht beginnen. Naast zijn eerlijkheid en persoonlijke benadering brengt Mike ook zijn positiviteit en vrolijkheid mee. De kenmerkende Zweedse zwaarmoedigheid, svarmod, zal dus zeker geen vat op hem krijgen.