Door de wereldwijde coronapandemie groeide bij veel mensen de behoefte om zich persoonlijk te ontwikkelen. Vanzelfsprekend staat dat bij Kooi ook hoog in het vaandel. Persoonlijke ontwikkeling zorgt voor meer zelfvertrouwen, betere resultaten én meer motivatie. Zo stroomde Carlo Roffel onlangs door van centralist naar projectmanager. “Voor onze klanten ben ik de spin in het web.”

Vanaf 2017 is Carlo al aan boord bij Kooi. Begonnen in het Kooi Alarm Center als centralist. “Werken bij de meldkamer, dan werk je in het hart van het bedrijf,” begint hij. “Ons camerasysteem staat in eerste instantie preventief op een locatie, maar als je iemand kunt pakken, geeft dat echt een kick!”

Vrijere rol

Maar na verloop van tijd kreeg een andere functie zijn belangstelling. Carlo: “Ik was al eens met projectmanagers op pad geweest om een kijkje in de keuken van collega’s te nemen. De vrijere rol en het intensieve klantencontact om iedereen zo goed mogelijk te ontzorgen vond ik prachtig. Toen deze functie openviel greep ik mijn kans. Prettig daarbij vond ik dat mijn oude manager me stimuleerde en ondersteunde bij een soepele overgang. Dat zie je ook wel eens anders.”

Persoonlijk

Als centralist leerde Carlo precies hoe dieven en vandalen denken en handelen. Deze eigenschappen komen nu ook in zijn nieuwe functie als projectmanager voor alle bouw en infra in de Benelux goed van pas. “Ik weet exact hoe onze camera’s op een bouwplaats optimaal gepositioneerd moeten worden. Verder onderhoud ik veel contact met de teams planning, logistiek, service en support of het Alarm Center. En natuurlijk help en adviseer ik de klanten bij al hun vragen. Daarbij vind ik het prettig om sowieso alle klanten te bezoeken, persoonlijk kennis te maken en tegelijk op locatie ook een beveiligingscheck te doen.”

Op de foto: Carlo in zijn oude rol, die van centralist in het Kooi Alarm Center

Carlo Roffel
Het blijft toch typisch Kooi, dat je ontwikkelingskansen mag zien én grijpen.
Carlo Roffel, Projectmanager Benelux

Dieven

Inmiddels heeft Carlo helemaal zijn draai helemaal gevonden. “Laatst meldde zich een bedrijf waar diefstal was gepleegd. Men wilde zo snel mogelijk camera’s ter plaatse om herhaling te voorkomen. De volgende dag hadden we ze er al staan. De dieven kwamen inderdaad terug maar sloegen op de vlucht toen onze UFO’s alarm sloegen. Sindsdien zijn ze niet meer teruggekomen. De klant is enorm blij en opgelucht.”

In een nieuwe functie en vol enthousiasme kan Carlo nu de snelle groei van Kooi van binnenuit verder meemaken. “Het blijft toch typisch Kooi, dat je ontwikkelingskansen mag zien én grijpen.”