Het Kooi Alarm Center is het hart van het bedrijf. Hier worden alle binnenkomende alarmen geanalyseerd en wordt direct actie ondernomen als dat nodig is. De medewerkers van het Kooi Alarm Center werken volgens het gezondheidsrooster: 2 dagdiensten, 2 late diensten, 2 nachtdiensten en dan 4 dagen vrij. Eén van de centralisten is Carlo Roffel. Hij werkt al 5 jaar bij Kooi.

“Ik zag destijds een vacature op internet voor ‘observation centre’. Dat sprak me erg aan. Ik mocht een dag meelopen en het klikte erg goed! Toen we begonnen hadden we rond de 150 systemen. Inmiddels zijn het er meer dan 2000. Zo is Kooi gegroeid in de afgelopen jaren”, vertelt Carlo. “Werken bij de meldkamer, dan werk je in het hart van het bedrijf. Als team zijn we goed op elkaar ingespeeld, schakelen snel en hebben aan één woord genoeg. Geen dag is hetzelfde op de meldkamer.” Wel zijn er taken die regelmatig terugkomen, zoals het plaatsen van camera’s, klantcontact, het aanpassen van beveiligingstijden, checks en het maken van rapportages. Maar de hoofdtaak blijft toch het analyseren van de binnenkomende alarmen. “Ons camerasysteem staat in eerste instantie preventief op een locatie, maar als je iemand kunt pakken, geeft dat echt een kick!”

Ik ben ontzettend gegroeid bij Kooi. Niet alleen op werkgebied, maar zeker ook op persoonlijk vlak!
Carlo Roffel, Centralist Kooi Alarm Center

Een unieke sfeer

Carlo vindt Kooi uniek door de sfeer in het bedrijf. “Toen ik hier binnenkwam was Kooi een familiebedrijf en dat gevoel heb ik nog steeds. Ik heb ook voor andere bedrijven gewerkt en daar wordt anders met je omgegaan. Ik kan met iedereen, ook met de directieleden, goed opschieten. Dat vind ik heel bijzonder. Iedereen bij Kooi kent elkaar en dat maakt ons denk ik ook zo sterk.”

Er is dus veel interesse in elkaars privéleven. Zo is Carlo ontzettend trots op zijn vrouw en hun tweeling van 8 maanden. Carlo kan het mensen zeker aanraden om te solliciteren bij Kooi. “Je komt bij het mooiste bedrijf in Nederland terecht!” Vanwege de verschillende diensten die de centralisten draaien, doen ze niet mee aan de vrijdagmiddagborrel. “Maar we gaan wel naar de personeelsfeestjes, die buiten Coronatijd worden georganiseerd. Bovendien hebben we tijdens de dienst vaak wel iets lekkers. Soms koken we om de beurt vooraf de avonddiensten en in het weekend bestellen we regelmatig iets als pizza.”