Business Analist Tjeerd Veenstra werkt sinds september 2019 bij Kooi. Hij vindt het uniek dat Kooi zo open staat voor verandering. “Als je komt met een goed voorstel, pakt iedereen alles wat erbij komt kijken op. Je hoort hier niet: zo doen we het altijd,  waarom moet het nu anders?, wat je bij veel bedrijven wel hoort.”

Tjeerd is als stagiair bij Kooi begonnen. “Marcel, nu een collega, tipte mij. Ik keek op de website en ontdekte dat Kooi perfect aansloot bij mijn opleiding en bij wat ik wilde leren. Dit jaar zit ik alweer twee jaar bij Kooi en houd ik me bezig met het analyseren en optimaliseren van alle bedrijfsprocessen.”

Het werk van Tjeerd is vooral projectmatig. “Bij Kooi zijn geen standaard werkdagen“ vertelt hij. We werken projectmatig, dus het hangt er volkomen vanaf met welk project je bezig bent. Dat is ook direct wat ik het leukste vind aan mijn werk. In grote lijnen weet ik waar ik me die dag mee bezig ga houden, maar voor de rest is het altijd weer een verrassing. Werken bij Kooi is heel dynamisch.”

Haha, een standaard werkdag is hier eigenlijk niet
Tjeerd Veenstra, Business Analist

Impact creëren

Al op jonge leeftijd wist Tjeerd wat hij wilde en daar is hij vol voor gegaan. “Ik ben er ontzettend trots op dat ik Kooi heb geholpen om meer inzicht te krijgen waar we mee bezig zijn. Dat draagt bij aan een stukje cultuurverandering. Samen werken we naar een doel toe. Bovendien wil ik meegroeien met Kooi. Op naar de verdere internationalisering. Hoe groter Kooi wordt, hoe meer impact wij hebben binnen het bedrijf.”

En dat gebeurt binnen een gezellig, maar kritisch team. “We werken altijd ergens naartoe. We weten wanneer we het gezellig kunnen hebben (bijvoorbeeld met een biertje tijdens de vrijdagmiddagborrel), maar ook wanneer we serieus moeten zijn. We werken samen keihard.”

Voor nieuwe werknemers is Kooi een mooie plek, aldus Tjeerd: “Laat zien wat je in huis hebt, dan zit je bij Kooi perfect op je plek. Je talenten worden gezien en daar wordt zoveel mogelijk op in gespeeld. De kansen die ik hier al heb gekregen en de dingen die ik al heb mogen doen zijn ongekend!”