“Theorie in de boeken is leuk. Maar praktijkervaring opdoen bij een écht bedrijf, daar leer je veel meer van.” Harmanna Heerma, studente Human Resource Management (HRM): “Ik wilde graag bij een internationale organisatie aan de slag. Ook ben ik op en top Friezin en die combinatie vind je helemaal bij Kooi.”

Als stagiaire op de afdeling HR krijgt Harmanna alle ruimte om zich te ontwikkelen. “Mijn focus ligt vooral op de vitaliteit van de medewerker. Hoe zorg je ervoor dat iedereen lekker in zijn vel zit? Samen met een marketing adviseur heb ik de Vitaliteitsweek georganiseerd. Iedere dag bruiste het van de activiteiten. Van yoga en stoelmassages tot workshops timemanagement en wielrennen. Heel leuk om te doen.”

Alle ruimte

Daarnaast is Harmanna ook druk bezig met beleidsmatige zaken zoals het schrijven van beleidsstukken. “Bij Kooi werken continu stagiaires dus voor mij een mooie kans om het stagevergoedingsbeleid opnieuw tegen het licht te houden. Ik heb bij andere bedrijven en hun stagiaires geïnformeerd en kom nu met een goed onderbouwd voorstel.” Bijzondere aandacht heeft Harmanna voor Employer Branding. Ook hierin krijgt ze alle ruimte. “Het fijne van Kooi is dat je makkelijk bij iedereen naar binnen loopt. Er zijn geen drempels. En iedereen helpt je graag.”

Het bedenken van oplossingen, dát leer ik hier
Harmanna Heerma, Stagiaire Human Resources

Oplossingen bedenken

Nu ze met haar stage is begonnen en het geleerde in praktijk mag brengen, ziet Harmanna wel grote verschillen. “Een stage op een HR-afdeling is zó anders dan in de boeken. Je hebt anderhalf jaar theorie gehad over het werven, aannemen, onboarden, trainen en in-, door-, en uitstroom van medewerkers. Daarbij was er altijd maar één mogelijkheid of oplossing en andere factoren speelden nooit mee. Nu blijkt in de praktijk dat er talloze opties en mogelijkheden zijn voor elk issue. Het bedenken van oplossingen, dát leer ik hier.”

Young professional

Harmanna kan een stage bij Kooi dan ook zeker aanraden. “Het is een fijne organisatie, laagdrempelig. En je mening wordt altijd op prijs gesteld.” Harmanna steekt haar internationale ambities trouwens niet onder stoelen of banken en wil straks ook nog haar Master International Business volgen. Het werken met cijfers en het optimaliseren van de inzet en productiviteit van werknemers heeft haar bijzondere focus. Bij Kooi heeft ze in ieder geval waardevolle veldervaring opgedaan. “Eigenlijk heb ik nooit het idee gehad dat ik stagiaire ben. Ik word al echt als young professional ingezet.”