Werken bij Kooi biedt ongekende mogelijkheden. Vraag het aan Almar Kleefstra (23). Kwam hij in 2019 binnen voor een vakantiebaan, nu is hij International Sales Manager en ondersteunt hij in Europa de sales managers bij hun solar projecten. “Er is hier al snel een mooie functie voor je.”

Als student bedrijfskunde treft Almar drie jaar geleden Kooi aan op een stagebeurs van de NHL. “Dat was een leuk contact en ik ben toen op gesprek geweest voor een nadere kennismaking,” vertelt hij. Er rolde een vakantiebaan uit, later gevolgd door een stage.

Mijn ambitie wordt gewaardeerd.
Almar Kleefstra, International Sales Manager

“Ik ondersteunde de sales collega’s en kon al meteen met de commercieel directeur mee naar een beurs in Duitsland. Ik zag direct dat er veel mogelijkheden waren.” Als hij de vacature voor accountmanager Solar Benelux voorbij ziet komen reageert hij meteen. “Dit was mijn droomfunctie en mijn ambitie hiervoor werd gelukkig gewaardeerd. Daarop kon ik voor 32 uur aan de slag en ondertussen kon ik mijn afstudeerscriptie afmaken. Die ging over de uitbreidingskansen voor Kooi op de markt van zonne-energie en dat was dus perfect te combineren.”

Spaans
Inmiddels is Almar alweer doorgegroeid naar de functie van International Sales Manager. “Ik heb altijd al internationaal willen werken. Andere landen zien, culturen ontdekken, nieuwe mensen ontmoeten. Nu beheer ik projecten in Spanje, Engeland, Ierland, Italië en Portugal. Ik help Kooi hier te groeien zodat er later lokale collega’s kunnen starten om de business verder uit te bouwen.” Speciaal hiervoor volgde Almar deze zomer nog een intensieve cursus Spaans in Vught. “Zodat ik me straks goed red en de klant het waardeert dat ik letterlijk en figuurlijk hun taal spreek.”

Droombaan
Terugblikkend op drie turbulente jaren kan Almar niet anders concluderen dan dat hij zijn droombaan heeft gevonden. “Geen dag is hetzelfde. De ene keer zit je op kantoor, dan weer bij een klant aan tafel en het daaropvolgende moment sta je met je laarzen in de klei op een project in het buitenland.” Als ervaringsdeskundige heeft Almar dan ook zeker nog een tip voor stagiaires en young professionals: “Kooi groeit nog steeds snel. Als je hier binnenkomt krijg je veel mogelijkheden om mee te groeien en wacht je al snel een mooie functie!”